Terugblik op succesvolle jubileumconcerten

In het weekend van 12 en 13 oktober 2024 vierden wij het 10-jarig jubileum van ons koor Mixed Voices met 3 nagenoeg uitverkochte concerten in Spoordonk. Het motto van deze concerten ‘Music uit ’t Hart’ kon letterlijk worden genomen: niet alleen vanwege de locatie ’t Hart van Spoordonk, maar ook omdat wij ons hart in onze zang en muziek hebben gelegd om de muziek over te brengen. Een belangrijke schakel hierin is onze dirigent Annemarie Markgraaf: zij heeft met (bijna) onuitputtelijke energie ons de afgelopen maanden klaar gestoomd voor dit huzarenstukje.

Na de vrolijke start met “Blij om je te horen” zongen we in het eerste gedeelte van het concert de wat rustigere nummers, zoals het indrukwekkende “Als wij niets doen” uit Soldaat van Oranje, “Avond” van Boudewijn de Groot en “Don’t worry about me” van Francis. Ook werd door enkele solisten “Perfect” van Ed Sheeran ten gehore gebracht. Dit alles afgewisseld met instrumentale nummers van het combo. Het vaste combo, bestaande uit Chris Hemink, Brigitte Blijs, Peter van Gerwen en Paul Hoogtwegt was voor deze gelegenheid uitgebreid met Arjan de Groof op keyboards en Maarten Pel op drums.
De eerste akte werd afgesloten met “Eén wereld” van Jeroen van den Boom, waarin wij letterlijk de wereldbol op handen droegen.

In het tweede gedeelte van het concert startten we met het energieke “Pata Pata” waarbij de heren van het koor de maat sloegen met vrolijk versierde stokken. Na het ontroerende “Family Tree” ging het concert los met enkele uptempo nummers, waaronder “This is the life” van Amy MacDonald en “Multicolor” van Son Mieux. Dit lied eindigde met een vrolijke dwarreling van vele kleurrijke sjaaltjes.
Na een instrumentale medley van enkele andere nummers van het koorrepertoire gingen we naar het einde van het concert met o.a. “Rolling in the deep” van Adele en de onbetwiste uitsmijter “Somebody to love” van Queen. De toegift was natuurlijk het opgewekte “Happy together” van de Turtles, waarmee we het gelukkige samengaan van de beide koren nog eens onderstreepten.

Al met al zeer geslaagde jubileumconcerten, waarop we met een heel trots gevoel kunnen terugkijken. Hartelijk dank aan iedereen die zich heeft ingezet om dit waar te maken, niet alleen de concert- en POP-commissie, maar ook de vele andere koorleden die een bijdrage hebben geleverd en alle andere vrijwilligers.
Last maar zeker niet least: een speciaal woord van dank aan Paul Misset, die zeer professioneel heeft gezorgd voor het licht en geluid!

Graag zien we jullie allemaal terug bij een volgend optreden, in de kerk of ergens anders. Tot dan!

De foto’s van Lizette van der Loo (Photovivere) kunt u hier terugkijken.